Välkommen till Amiralsgatan 8 i Malmö


Antikvariat Kim på  Amiralsgatan 8BöckerVykort


kimantis@yahoo.se

Böcker & Vykort

-----------------------

ANTIKVARIAT KIM

-----------------------

Amiralsgatan 8

S-211 55 Malmö

040-301 306

0739-45 90 05

öppet

måndag - torsdag

12.00 - 18.00

-----------------------

öppet på Spång. 30

fredag

12.00 - 18.00 tillsvidare

lördag

12.00 - 16.00 tillsvidare

telefon 040- 301 305

-----------------------


NYHETER

Den stora nyheten är att jag tagit över Perssons Antikvariat på Amiralsgatan 8 i Malmö. Antikvariatet etablerades 1915 och har legat på nuvarande adress sedan 1976. Firmanamnet blir nu ändrat till mitt vanliga, Antikvariat Kim. Min tidigare lokal på Spångatan 30 kommer jag att behålla tillsvidare (tror jag). Där kommer jag att koncentrera underhållningen; SF, Fantasy, Deckare, Thrillers, Romaner, Barn, Ungdom, Film, Teater och lite facklitteratur. På Amiralsgatan 8 kommer jag att ha mest fack; Historia, Skåne, Konst, Antikviteter, Nautica, Esoterica, Arkitektur, Reseskildringar och liknande. Mycket av de böcker som Rolf Persson haft före övertaget finns kvar. Men naturligtvis kommer jag att tillföra en hel del nytt material vartefter
Det är nu öppet på Amiralsgatan 8. Perssons böcker på Bokbörsen har jag också tagit över och detta innebär att jag äntligen kommer igång att sälja över nätet. Jag tycker om Bokbörsens nya utseende med bilder på böckerna så att kunderna kan se vad de får. Jag presenterar nya böcker hela tiden.

Besök mina två butiker och jag hoppas du kommer att finna mycket intressant att köpa. Vi antikvariats - bokhandlare behöver extra uppbackning nu när det ena efter det andra antikvariatet lägger ned här i Malmö (det har sina ekonomiska orsaker). Det måste vara bra att en del "fysiska" antikvariat, inte enbart på nätet alltså, finns kvar. Jag kommer också sälja de cirka 15000 böcker som återstår att sälja efter mor och fars, Gunnie och Gunnar Mällberg (lärare och fotvandrare), stora boksamling. Många har observerat böckerna med mors och fars "Yin och Yang" - exlibris, som varit till salu då och då genom åren och kan berätta att de har någon eller flera böcker från deras bibliotek i sin egen samling. När jag får höra detta lägger man gärna till "och det verkar som om dina föräldrar hade precis mina intressen". Så var det kanhända, men framförallt så var mor och far (speciellt far) intresserade av det mesta, så det finns fyndchans för de flesta.

Far hade bokmani. En egentligen ganska sympatisk galenskap, men någon måtta får det vara på galenskapen. Enda sedan 1978, då jag startade mitt första antikvariat, har jag försökt hålla tillbaka fars boksamling.

Först nu när mor och far vandrat vidare (de dog i december 2006) så kan jag sälja utan att far har möjlighet att köpa fler böcker. Å andra sidan så är jag lite tokig själv också. Det är trevligast med väggarna fulla med böcker från golv till tak. Gränsen går, tycker jag, vid alltför många bokberg på golven både här och där. Högar som gör att man har begränsad framkomlighet i hemmet. Böcker som lagras på detta sätt kan man inte heller komma åt att läsa och det är ganska omöjligt att hitta rätt bok om man inte har Samlarens, Svante Grauers (1903-1991) omtalade förmåga att hitta fram till rätt bok i bokhögarna. Hans antikvariat i Göteborg hade inte endast böcker i hyllorna. Drivor med böcker låg överallt, ibland inträffade ett bokras och vissa delar affären kunde tidvis vara avspärrade.

Tror du på boken? Jag tycker den är en alldeles förnämlig uppfinning! Kan du vara utan böcker. Det tror jag att jag kan, men jag vill inte och har tack och lov inte heller behövt pröva. Som min far började jag samla böcker då jag var barn. Far började samla böcker på tjugotalet i Stockholm. Hans moder brukade ta honom till ett café (ett "kondis") någon gång i veckan. Det var deras speciella tid tillsammans. På vägen gick de f_rbi ett antikvariat. Där fastnade far gång på gång och när böckerna blev fler och fler fick han tillstånd att inreda en stor garderob hemma som sitt eget bibliotek. Själv började jag samla under slutet av 1950-talet. Nästan hela min månadspeng gick åt till böcker från Malmös och Köpenhamns antikvariat. Jag hade två rum till mitt förfogande som jag fyllde med böcker och annat som jag tyckte om. Som mest hade mor och far en samling på 70000 böcker och jag hade samtidigt 25000. Det blev lite trångt.

1 maj 2009

Nu är den här hemsidan uppdaterad. Se mina fördelaktiga villkor för köp över nätet och vad som händer då du själv hämtar beställda böcker i någon av mina butiker i Malmö. Jag måste i förväg få veta i vilken av butikerna du kommer och hämtar boken - böckerna. Länk till:
Antikvariat Kim på Bokbörsen

Spångatan,

antikvariatet är till salu!

Nu försöker jag hitta någon som vill ta över affären på Spångatan 30. Det är förmodligen lite svårt för mig att hålla båda affärerna igång. Är du intresserad?

Annons på Blocket.se

Augusti 2009

OBS, nu har jag endast öppet på Amiralsgatan 8

Det fungerar bra på Amiralsgatan 8. Äntligen har jag så mycket utrymme som jag behöver. VÄLKOMMEN!

 

 


Antikvariat Kim / Gammal bok

Kim / Português (1)
(2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9)
@
Kim

E-post skickas till:

kimantis@yahoo.se

Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!


UPP!


Kims Länkar / en länksamling /