SPÅNGATAN 30 - start för Antikvariat Kim


Antikvariat Kim 2008 - OBS Länk till nya hemsidan 2009BöckerVykort


kimantis@yahoo.se

Böcker & Vykort

Antikvariat Kim

Spångatan 30 D

S-211 53 Malmö

040-301 306

0739-45 90 05

öppet

måndag - fredag

12.00 - 18.00

lördag

12.00 - 16.00


ANTIKVARIAT KIM.

Tisdagen den 25 mars 2008 slog portarna upp för "Antikvariat Kim". Adressen är Spångatan 30 D mitt för Miljöförvaltningen i Malmö. Antikvariatet är helt nytt! Jag har börjat om helt från början! Antikvariatet i Göteborg (Göteborgs Bouquinisten) är sålt till en ny ägare med ett annat firmanamn. Läs mer om Kim Mällberg och böckerna genom att trycka på denna länk!
Vet du hur man beter sig i ett antikvariat? För en del är det okänt territorium. Antikvariatet säljer böcker i andra hand, både nyare och ordentligt gamla. I mitt fall finns också en hel del gamla vykort. Priserna står hos mig i början av böckerna med blyerts, när du slår upp dem. Vykorten har priset på baksidan. Nu kan du börja leta upp de böcker du vill ha, sedan tar du dem till kassan och betalar. I Antikvariat Kim kan du betala kontant eller med kort, om du vill. Naturligtvis kan du också be om hjälp. Konstigare än så är det inte.

Du kan också sälja böcker och gamla vykort som du inte längre behöver. Lättast är det om du har något lite ovanligare. Många har ungefär samma böcker hemma. Eftersom de är så vanliga så har de troligen inget större intresse för bokhandlaren eller hans kunder.

Jag köper t.ex. böcker inom samlarområden så som; flyg, tåg, konst, Malmö, botanik, odling, Japan och Latinamerika. Det är lite svårt att specificera eftersom inom alla områden finns det böcker som är av intresse och sådana som inte är det. Dessutom har jag redan ganska mycket och det är ingen idé att ha dubbletter.

Skicket har också sin betydelse (hellre fina band än sönderlästa böcker med understrykningar). Jag gör också hembesök, i Malmötrakten, om du har en större, och helst bättre, boksamling som du tänker avyttra. Men i de flesta fall köper jag bara de böcker som jag tycker mig behöva. Resten kan du kanske skänka bort till välgörenhet eller ge bort till vänner.

Torsdagen den 28 augusti 2008: Jag är hemma och väntar medan en byggfirma river upp golvet i stora rummet. Ett läckande element har orsakat vatten- och mögelskador på delar av min boksamling och en massa annat.

Vatten och böcker passar inte alls tillsammans. Parkettgolvet är också förstört. Mest saknar jag bibliofilupplagan av Svensk Uppslagsbok från femtiotalet. Jag hade ett extra fint exemplar, men blir några delar (som i mitt fall) helt förstörda så blir hela uppslagsverket värdelöst. Nåja, de delar som man har kvar går naturligtvis att använda. Men ekonomiskt, menar jag! En del enstaka sällsynta böcker är också förlorade (liksom en hel del som tillhört mors och fars boksamling). Några tusen böcker som låg staplade på golvet och i kartonger har jag förlorat.

Tur att det finns mycket böcker i mitt antikvariat också. Jag behöver inte känna mig utan.

Hoppas mina kunder i Antikvariat Kim återkommer. Några timmar då och då måste jag ha stängt i affären på grund av vattenskadan. Det går inte heller för mig att veta när! Normalt har jag öppet måndag till och med fredag klockan 12.00 till 18.00 och lördagar har jag öppet 12.00 till 16.00. Vill du veta läget i detta nu kan du ringa mobilen 0739 - 45 90 05. Så småningom blir allt normalt igen.

Välkommen och ha det så bra!

Kim

 

 

LÄNK till nästa gamla sida (början av 2009).


Antikvariat Kim / Gammal bok

Kim / Português (1)
(2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9)
@
Kim

E-post skickas till:

kimantis@yahoo.se

Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!


UPP!


Kims Länkar / en länksamling /